קבוצות וואטסאפ

מתחברים בוואטסאפ

חיזוק "השריר החברתי" - גם בזירה הדיגיטלית


תכנית קבוצות הוואטסאפ של רקפת פועלת במקביל לקבוצות שלנו לילדים ונוער, ומלווה את הפעילות השוטפת בכדי לאפשר מרחב חברתי מגוון ועשיר יותר ותרגול אינטראקציות חברתיות בממד נוסף.

במפגשים קבוצתיים מונחים מקצועית, המתקיימים בוואטסאפ ומשתמשים ביכולותיו השונות זוכים המשתתפים לחזק את יכולותיהם החברתיות, להרגיש חלק מקבוצה ולהעניק לעצמם כלי נוסף ומשמעותי לשיפור תחושת השייכות והמסוגלות החברתית.

בתקופה זו, לאחר שנתיים של פגיעה מתמשכת בחוסן החברתי והאישי, ולקראת תקופת החופש הגדול שמדגישה עוד יותר את הפערים החברתיים ואת פוטנציאל החיבור החברתי אל מול איום הבדידות והריחוק – תכנית הוואטסאפ משמעותית במיוחד בכך שהיא מאפשרת יצירת קשרים והזדמנויות חברתיות במעגל שייכות נוסף, ומעודדת היכרות, היפתחות ויצירת חברויות ומפגשים בקיץ, וגם לאחריו.

קבוצות הוואטסאפ של רקפת

קבוצות חברתיות-רגשיות בוואטסאפ - מה זה אומר?

כדי לבדוק הצטרפות לקבוצת וואטסאפ,
מלאו כאן פרטי התקשרות ונהיה בקשר בהקדם:

קבוצות הוואטסאפ מתאימות ואפקטיביות הן כצעד ראשון לשינוי, לחוששים מהצטרפות לקבוצה פרונטלית,
והן כמענה משלים ונלווה לתהליך אותו עושים המשתתפים והמשתתפות בקבוצות.
מתאים? רוצה לחשוב על זה? אל תתלבטו לבד. אנחנו כאן כדי לענות על כל שאלה ולסייע בהחלטה.

התכנית נבנתה בליוויו המקצועי של פרופ' עידן אדרקה, פסיכולוג קליני ומרצה בכיר באוניברסיטת חיפה, מומחה בטיפול בחרדה חברתית, ובפרט ב - iCBT - טיפול קוגניטיבי התנהגותי באינטרנט.

בשנים האחרונות התחילו פסיכולוגים ברחבי העולם לבדוק את היעילות של כתיבה או תקשורת מבוססת טקסט כדרך לעזור לאנשים עם קשיים חברתיים. היתרונות של תקשורת כזו הם ברורים: ניתן להגיע להמון אנשים מבלי להתחשב במגבלות גיאוגרפיות, ומבלי להגיע פיזית לפגישות. התקשורת זמינה כל הזמן, ולא רק בזמן פגישה של פנים-אל-פנים. ולבסוף, עבור אנשים רבים ובמיוחד צעירים, התכתבות בטקסט מהווה אופציית תקשורת מועדפת.
תקשורת מבוססת טקסט יכולה להיות מתאימה במיוחד לאנשים עם חרדה חברתית שעבורם הגעה לפגישה עם מישהו אחר יכולה להיות מאוד מלחיצה. מחקרים שנערכו ברחבי העולם וכן מחקר שנערך על ידי (אוניברסיטת חיפה) וע"י ופרופסור יונתן הפרט (האוניברסיטה העברית) הראו שתקשורת מבוססת טקסט והתכתבות עם איש מקצוע הם יעילים ויכולים לעזור לאנשים עם חרדה חברתית להרגיש יותר טוב, להפחית את החרדה ולהרחיב את הפעילות החברתית שלהם. עבור אנשים שלעולם לא היו מגיעים לפגישה פנים-אל-פנים, האפשרות להתכתב עם מישהו שמבין את המצב שלהם היא מאוד משמעותית ומועילה.

התכנית נבנתה דווקא בהתבסס על כלי הוואטסאפ - הנגיש והמוכר לכולם, שיהיה נגיש, קליל ומאפשר.
כך, בהדרגתיות ומתוך חוויה חיובית, נעימה ומקדמת, נחזק את הביטחון ותא תחושת המסוגלות ונבנה את השינוי המיוחל, קודם בקבוצה ואח"כ גם ביומיום - בסביבה החברתית הקבועה של כל משתתף ומשתתפת.